Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Een luchtballon vertrekt een kwartier na zonsopgang of 2 uur voor zonsondergang

Je bent van het inchecken tot aan met de eindborrel zo’n 4 uur aanwezig bij Balloon Experience Holland

Ja die zijn er zeker. Je bent verplicht stevige schoenen aan te trekken. dat houdt in dat je geen slippers of schoenen met een hoge hak aantrekt. Ook raden wij aan een lange broek en voor de oudere onder ons een pet mee te nemen.

Het ballonvaartseizoen is van April tot eind September. In de periode November tot Maart zijn de weilanden helaas te nat op er met de auto in te kunnen. Wij varen deze periode wel, maar alleen als het vriest. de bodem is dan hard genoeg om er overheen te rijden. In de maanden November tot Maart werken wij met een oproeplijst.

Je zal verwachten dat het koud is in de lucht. maar niets is minder waar in de luchtballon is het niet koud. Een luchtballon vaart op de wind, doordat de luchtballon wordt verwarmd door een brander hierdor is het in de mand ook warmer. 

Natuurlijk mogen er mensen komen kijken. die zijn van harte welkom wel moeten deze mensen zich wel aan enkele veiligheidsvoorschriften houden.

Een van de voorschriften is er staan altijd om de ballon enkele pionnen blijf daar buiten. Onze crew zorgt voor een veilige omgeving. Volg daarom altijd de aanwijzing van onze crew op.

Wil je de ballon volgen? dat kan. Meestal land de ballon bij een boerderij, je bent dan helaas niet welkom om mee het terrein op te gaan. Aangezien wij de boer of boerin zo min mogelijk tot last willen zijn. Mocht de landeigenaar het geen probleem vinden ben je van harte welkom uiteraard.

Ja ook die zijn er helaas. Je mag niet mee als je onder invloed bent van verdovende middelen. 

Ook als je lichamelijk niet in staat bent om in de mand te klimmen. Wij hebben daar wel een oplossing voor maar neem hiervoor contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ook moet je 1,5 uur zelfstandig op je benen kunnen staan. Mocht je dit niet kunnen neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ben je in verwachting? Dan is het helaas niet mogelijk om een ballonvaart te maken. Heb je al een ticket gekocht? Dan stellen we de ballonvaart kosteloos uit.

je hebt geen last van Hoogtevrees in een luchtballon. Dat komt omdat je net als met een vliegtuig geen fysiek contact maakt met de aarde. En zoals je anders als een hoog gebouw of een berg geen last hebt van hoogtevrees.

× Heb je een vraag?